vrijdag 6 mei 2011

Australie extra nieuws: Gearresteerd

Na onze post over Ome Jan van een paar dagen geleden kreeg onze vakantie in Australië nog een zure bijsmaak… We zijn namelijk gearresteerd op verdenking van het vervoeren van drugs. In de gevangenis, waar mannen en vrouwen gescheiden zitten, werden we gefouilleerd. Van Steef werd een verklaring opgenomen, het leek haar beter om maar een valse naam te gebruiken (ze zei: Mary O’Brielly). We moesten allebei de cel in, met de andere criminelen, waarna ze de deur dichtdeden en het licht uit. Daar zaten we dan. Om 7 uur ‘s ochtends ging de lamp weer aan en kregen we een ontbijtje. Daarna mochten we naar de luchtruimte voor de rest van de dag in afwachting van het voorkomen bij de rechtbank….

Erik heeft een undercover opname ervan kunnen maken. Klik hier voor het filmpje.Gelukkig was onze arrestatie van korte duur.. Het was namelijk onderdeel van een rondleiding door de oude gevangenis, Melbourne Gaol, waarbij we behandeld werden als ‘echte criminelen’. Een strenge gevangenisbewaarder/gids commandeerde ons met instructies over de procedure. Een interessante manier van rondleiding geven, we moeten zeggen dat het toch indruk maakte. Dus wij kijken wel uit de volgende keer ;-)

4 opmerkingen:

 1. Sow hee!

  Ik zie aan de foto dat Erik bovendien behoorlijk gegroeid is in een paar maanden (6 feet = 6 x 0,3048 m = 1,8288 + 3 inch is 1 m 90.....)

  Let maar op daar, voor je het weet tik je de 2 meter aan!

  Groeten Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Mary,

  Je doet wel erg lacherig over zo'n zwaar misdrijf ;-). Lachen hoor, dat filmpje, erg leuk!

  Groeten,
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik het eerste stukje las dacht ik dat het echt zo was haha

  Groeten Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo buurtjes,
  waar zijn jullie nu?
  Ik mis jullie reisverslagen.....

  groetjes,
  frank en rieky

  BeantwoordenVerwijderen